Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό ράλι για το πετρέλαιο

Η ανακοίνωση των μειωμένων αποθεμάτων πετρελαίου και των υπολοίπων προϊόντων, με σημαντικότερη την μη αναμενόμενη μεγάλη μείωση στα αποθέματα της βενζίνης, πυροδότησαν το σημερινό ανοδικό ράλι σε ολόκληρο το energy complex στην αγορά της Νέας Υόρκης. Το αργό πετρέλαιο για την σειρά του Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 1,36% κλείνοντας στα 75,03 δολάρια το βαρέλι.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Η ανακοίνωση των μειωμένων αποθεμάτων πετρελαίου και των υπολοίπων προϊόντων, με σημαντικότερη την μη αναμενόμενη μεγάλη μείωση στα αποθέματα της βενζίνης, πυροδότησαν το σημερινό ανοδικό ράλι σε ολόκληρο το energy complex στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Αναλυτικά το αργό πετρέλαιο για την σειρά του Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 1.36% κλείνοντας στα $75.03/barrel. Μεγάλα κέρδη πάνω από 3% κατέγραψαν και τα προϊόντα με πρωταγωνιστή την βενζίνη, η οποία ενισχύθηκε κατά 4.49% κλείνοντας στα 219.50 cents/gallon (συμβόλαια Αυγούστου), ανακτώντας μέρος από τις απώλειες των προηγουμένων ημερών, ενώ τόσο το πετρέλαιο θέρμανσης όσο και το φυσικό αέριο ενισχύθηκαν κατά 3.46% και 3.42% αντίστοιχα, κλέινοντας το πρώτο στα 210.35 cents/gallon και το δεύτερο στα 6,523 $/MMBtu για τα συμβόλαια του Αυγούστου.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν και τα πολύτιμα μέταλλα με τον χρυσό να ενισχύεται κατά 1.17% κλείνοντας μετά από πολλές ημέρες πάνω από τα $670 στα $673.7/oz για τα συμβόλαια του Αυγούστου. Μεγαλύτερα ήταν τα κέρδη για το ασήμι το οποίο κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 2.09% κλείνοντας στα $13.290/oz για τ α συμβόλαια του Σεπτεμβρίου, έχοντας καταγράψει ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $13.350.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v