Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια κέρδη 2% για το πετρέλαιο

Συνέχεια ανόδου επεφύλασσε η Παρασκευή για το ’μπλοκ ενέργειας’, καθώς οι διαθέσεις ανάκαμψης είχαν διαφανεί από την Πέμπτη. Η νευρικότητα ωστόσο ήταν και πάλι έντονη καθώς το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του crude ξεκινώντας από τα $75/βαρέλι κατόρθωσε να αναρριχηθεί εκ νέου προς τα $77/βαρέλι το βράδυ της Παρασκευής, με κέρδη μεγαλύτερα του 2%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Συνέχεια ανόδου επεφύλασσε η Παρασκευή για το ’μπλοκ ενέργειας’, καθώς οι διαθέσεις ανάκαμψης είχαν διαφανεί από την Πέμπτη.

Η νευρικότητα ωστόσο ήταν και πάλι έντονη καθώς το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του crude ξεκινώντας από τα $75/βαρέλι κατόρθωσε να αναρριχηθεί εκ νέου προς τα $77/βαρέλι το βράδυ της Παρασκευής, με κέρδη μεγαλύτερα του 2%. Το brent ακολούθησε περισσότερο επιφυλακτικά, καταγράφοντας κέρδη σχεδόν 1% στα $76/βαρέλι.

Το φυσικό αέριο αέριο ενισχύθηκε σημαντικά κατά 1,8%, μετά από αρχικές διακυμάνσεις στο προηγούμενο κλείσιμο του. Επιπλέον, η βενζίνη αποκόμισε κέρδη 1,4%, φτάνοντας στα 210,55, ενώ και το πετρέλαιο θέρμανσης κινήθηκε αισθητά υψηλότερα, φτάνοντας στα $207,4, με κέρδη μεγαλύτερα του 2%.



Στα πολύτιμα μέταλλα η κατεύθυνση ήταν και πάλι πτωτική, παρ’ όλα αυτά τα βασικά προϊόντα αν και κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος, κατόρθωσαν να απομακρυνθούν από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά τους.

Για την ακρίβεια το συμβόλαια χρυσού λήξης Αυγούστου με χαμηλό ημέρας στα $656,7 κατόρθωσε να κλείσει την ημέρα υψηλότερα από τα $661. Ο άργυρος ωστόσο δεν κατόρθωσε να ανακάμψει δυναμικά, πραγματοποιώντας συναλλαγές αργά την Παρασκευή σε επίπεδα ελάχιστα υψηλότερα από τα χαμηλά της συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, με χαμηλό στα 12,63/oz, βρέθηκε στο 12,75/oz με απώλειες σχεδόν 1,5%

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v