Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στο πετρέλαιο μετά το ράλι

Πτωτικές τάσεις για την τιμή του μαύρου χρυσού μετά το +6% της Δευτέρας. Η κίνηση - έκπληξη της Σαουδικής Αραβίας και οι εκτιμήσεις για την ιρανική παραγωγή.

Τα κέρδη τους κλειδώνουν οι επενδυτές στην αγορά πετρελαίου μετά το χθεσινό ράλι και την κίνηση – έκπληξη της Σαουδικής Αραβίας.

Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 1,2% στα 57,41 δολ. ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού WTΙ υποχωρεί κατά 1,4% στα 51,40 δολ. ανά βαρέλι.

Τη Δευτέρα, οι τιμές του μαύρου χρυσού κατέγραψαν ράλι 6% ξεπερνώντας τα 58 δολ., καθώς η Σαουδική Αραβία έπιασε άπαντες εξ απήνης ανακοινώνοντας αυξήσεις τιμών για τους πελάτες της Ασίας. Πρόκειται για σημαντική αλλαγή στρατηγικής, καθώς εδώ και μήνες το Ριάντ έχει «θυσιάσει» το ύψος των τιμών (αλλά και την ομόνοια μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ) προκειμένου να κερδίσει μερίδιο αγοράς από τις ΗΠΑ που αυξάνουν ραγδαία την παραγωγή τους.

Το ράλι της Δευτέρας όμως, αποδείχθηκε βραχύβιο καθώς η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται κυρίως στις εξελίξεις αναφορικά με το Ιράν και στο κατά πόσο η συμφωνία της Τεχεράνης με τις μεγάλες χώρες μπορεί να ξεκλειδώσει την ιρανική παραγωγή πετρελαίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v