Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι 4,5% για το αργό - Πάνω από τα $1.200 ο χρυσός

Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Μαίου έκλεισε 4,5% υψηλότερα στα 51,43 δολάρια το βαρέλι.

Ράλι πραγματοποίησε την Πέμπτη το αργό πετρέλαιο, καταγράφοντας το πέμπτο διαδοχικό θετικό κλείσιμο καθώς οι βομβαρδισμοί στην Υεμένη ενίσχυσαν τους φόβους για τις προμήθειες στην Μέση Ανατολή. 

Η Σαουδική Αραβία μαζί με ένα μπλοκ 10 μουσουλμανικών χωρών προχώρησαν σε στρατιωτικό χτύπημα εναντίον των ανταρτών της Υεμένης, κατόπιν αιτήματος του προέδρου της χώρας. Έντονη είναι η αντίδραση του Ιράν που στηρίζει τους Σιίτες αντάρτες της Υεμένης.

Η Υεμένη είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την αγορά ενέργειας, όχι μόνο γιατί είναι η ίδια η χώρα παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά επειδή η θάλασσα μεταξύ Υεμένης και Ντζιμπουτί είναι κρίσιμη δίοδος για τη μεταφορά πετρελαίου προς την Ευρώπη.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Μαίου έκλεισε 4,5% υψηλότερα στα 51,43 δολάρια το βαρέλι. 

Υψηλότερα κινήθηκε και ο χρυσός, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου πάνω από τα 1.200 δολάρια ανά ουγκιά.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε 0,7% στα 1.204,8 δολάρια ανά ουγκιά. Είναι η έβδομη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση για το πολύτιμο μέταλλο, με συνολικά κέρδη 4,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v