Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο - Κάτω από τα $54 το Brent

Τριήμερο πτωτικό σερί για τις τιμές του μαύρου χρυσού. Στο επίκεντρο η αύξηση των αποθεμάτων από ΟΠΕΚ και ΗΠΑ. Η προσοχή και στη διπλωματική προσέγγιση των μεγάλων δυνάμεων με το Ιράν.

Η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά από τα 54 δολάρια το βαρέλι καθώς οι παράγοντες της αγοράς παρακολουθούν τη διπλωματική προσέγγιση που συντελείται τα τελευταία 24ωρα μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων. Έτσι, η τιμή του πετρελαίου Brent για συμβόλαια Μαΐου υποχωρεί κατά 71 σεντ, στα 53,72 δολ. ανά βαρέλι. Στην εβδομάδα καταγράφει απώλειες 1,5%. 

Η τιμή του αμερικανικού αργού για συμβόλαια Απριλίου υποχωρεί κατά 65 σεντ, στα 43,31 δολ. ανά βαρέλι, ολοκληρώνοντας την πέμπτη εβδομάδα απωλειών. 

Οι υπουργοί Οικονομικών Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας αναμένεται να συναντήσουν απεσταλμένους του Ιράν στη Λοζάνη το Σάββατο, σε μία ακόμη προσπάθεια να βρεθεί λύση. "Ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαλάρωση των κυρώσεων αναφορικά με τις εξαγωγές πετρελαίου που αγγίζουν το 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα" αναφέρει το πρακτορείο Reuters. 

Παράλληλα, ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ δεν έχει άλλη επιλογή από το να διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή του παρά την πτωτική πορεία των τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v