Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις στο πετρέλαιο με το βλέμμα στο Ιράν

Οριακά πάνω από τα $56 το Brent. Η προσοχή στραμμένη στις διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη καθώς εκπνέει η προθεσμία για πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη.

Έντονες πτωτικές τάσεις ασκούνται στις τιμές του πετρελαίου καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και των έξι δυνάμεων για ενδεχόμενη πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε κατάργηση των κυρώσεων.

Οι δύο πλευρές έχουν προθεσμία μέχρι την Τρίτη να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στη Λοζάνη. Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, αναφέρει ότι καταγράφεται πρόοδος, ενώ πολλοί επενδυτές ποντάρουν στην επίτευξη συμφωνίας.

«Αναφορικά με το Ιράν, υπάρχουν δύο πιθανές εκδοχές: η επίτευξη συμφωνίας ή η παράταση της προθεσμίας» δήλωσε ο Bjarne Schieldrom της SEB Markets.

Έτσι, η τιμή πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 40 σεντ στα 56,01 δολ. ανά βαρέλι και το αμερικανικό αργό κατά 80 σεντ, στα 48,07 δολ. ανά βαρέλι.

«Μπορεί να υπάρξουν ανά πάσα στιγμή περαιτέρω πτωτικές πιέσεις εάν επιτευχθεί πυρηνική συμφωνία με το Ιράν» δήλωσε ο Μίκαελ Γουίντερ, της Societe Generale και συμπλήρωσε: «Εάν επιτευχθεί συμφωνία, περιμένουμε άμεση αντανακλαστική αντίδραση από τις αγορές, με τις τιμές του πετρελαίου να χάνουν ακόμη και 5 δολ.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v