Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μια ”ανάσα” από τα 64 δολάρια το πετρέλαιο

Έντονα ανοδική ήταν η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης για το energy complex, έπειτα από την ανακοίνωση του μηνιαίου report του ΙΕΑ και της έντονης επιδείνωσης του καιρού για τις Η.Π.Α.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Έντονα ανοδική ήταν η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης για το energy complex, έπειτα από την ανακοίνωση του μηνιαίου report του ΙΕΑ και της έντονης επιδείνωσης του καιρού για τις Η.Π.Α.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια του Light Crude Oil που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης κινήθηκαν έντονα ανοδικά, παίρνοντας πίσω το σύνολο των απωλειών που κατέγραψε την Δευτέρα του Πάσχα, με την σειρά Μαϊου ’07 να κλείνει στα $63,85/βαρέλι, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 2,97%, μια ανάσα χαμηλότερα από τα $64/βαρέλι.

Στον αντίποδα, η RBOB Gasoline συνέχισε το εντονότατα ανοδικό κύμα των τελευταίων εβδομάδων, με τα συμβόλαια παράδοσης Μαίου ’07 να αποκομίζουν κέρδη της τάξης του 1,70%, κλείνοντας την ημέρα στα $219.55cents/γαλόνι, μόλις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό που είχε καταγράψει στις αρχές του περασμένου Αυγούστου.

Ημέρα μεγάλης μεταβλητότητας για την αγορά των πολύτιμων μετάλλων, με θετικό καταλύτη την περαιτέρω αποδυνάμωση του Αμερικανικού νομίσματος, και την ανοδική τάση του ενεργειακού μπλοκ, και αρνητικό καταλύτη την εντονότατη πίεση της τιμής του χαλκού.

Συγκεκριμένα, η σειρά Ιουνίου ’07 για τον χρυσό έκλεισε την ημέρα στα $679,70/ουγκιά, καταγράφοντας μικρές απώλειες της τάξης του –0,29%, ενώ η σειρά Μαΐου ’07 στο ασήμι κατέγραψε παρόμοιες απώλειες, κλείνοντας την ημέρα στα $13.855/ουγκιά.

Όπως προαναφέρθηκε, σημαντικές απώλειες υπέστη η τιμή του χαλκού, με την σειρά Μαΐου ’07 να κλείνει στα $350,20cents/λίμπρα, με απώλειες της τάξης του -2,25%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v