Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με απώλειες ύψους 0,4% η τιμή του πετρελαίου

Η σειρά παράδοσης Μαίου ’07 για το Light Crude Oil έκλεισε την ημέρα στα $64,38/βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του –0,40%, ενώ το ανοδικό κρεσέντο της τιμής του χαλκού δεν διακόπηκε ούτε στην σημερινή συνεδρίαση, με την τιμή του να ενισχύεται κατά 2,2%, στα $338,75cents/λίμπρα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Ημέρα έντονων συγκινήσεων η σημερινή για το ενεργειακό μπλόκ και για την αγορά των μετάλλων, πολύτιμων και βιομηχανικών.

Η έντονη μεταβλητότητα στην αγορά ενέργειας ξεκίνησε όταν ο ηγέτης του Ιράν ξεκίνησε να κάνει δηλώσεις οι οποίες αρχικά έστειλαν την τιμή του Light Crude Oil στα $65,09/βαρέλι, εν συνεχεία βέβαια όταν δήλωσε ότι προτίθεται να απελευθερώσει άμεσα τους Βρετανούς κρατούμενους, η ”πρώτη” σειρά για το Light Crude Oil ”βούτηξε” έως το επίπεδο των $63,56/βαρέλι.

Την παρτίδα βέβαια έσωσε η ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στις Η.Π.Α., με τα αποθέματα για το Light Crude Oil να παρουσιάζουν δραματική αύξηση (+4,307Κ), ενώ στον αντίποδα τα αποθέματα για την RBOB Gasoline μειώθηκαν δραματικά (-5,030Κ).

Τελικά, η σειρά παράδοσης Μαίου ’07 για το Light Crude Oil έκλεισε την ημέρα στα $64,38/βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του –0,40%.

Η έντονα ανοδική τάση της RBOB Gasoline, ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης των αποθεμάτων, εντάθηκε στο κλείσιμο της συνεδρίασης; με την σειρά Μαΐου ’07 να κλείνει στο υψηλό της ημέρας, στα $210,54cents/γαλόνι, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του +4,35%, με υψηλό ημέρας στα $211cents/γαλόνι.

Το ανοδικό κρεσέντο της τιμής του χαλκού δεν διακόπηκε ούτε στην σημερινή συνεδρίαση, με την σειρά Μαΐου ’07 να κλείνει κοντά στο υψηλό της ημέρας, στα $338,75cents/λίμπρα, ενισχυμένη κατά +2,20%, με υψηλό ημέρας στα $339,80cents/λίμπρα.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v