Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία κέρδη 5,76% για το πετρέλαιο

Ημέρα λήξης η σημερινή για τα προϊόντα του πετρελαίου, και η αγορά κινήθηκε στα χθεσινά επίπεδα, με το Light Crude Oil να καταγράφει νέα υψηλά, κλείνοντας τελικά την εβδομάδα κοντά στο κομβικό επίπεδο των $66/βαρέλι. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Μαίου ’07 για το Light Crude Oil έκλεισαν την εβδομάδα στα $65,87/βαρέλι.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Ημέρα λήξης η σημερινή για τα προϊόντα του πετρελαίου, και η αγορά κινήθηκε στα χθεσινά επίπεδα, με το Light Crude Oil να καταγράφει νέα υψηλά, κλείνοντας τελικά την εβδομάδα κοντά στο κομβικό επίπεδο των $66/βαρέλι.

Για την ακρίβεια, τα συμβόλαια παράδοσης Μαίου ’07 για το Light Crude Oil έκλεισαν την εβδομάδα στα $65,87/βαρέλι, ενισχυμένα κατά +5,76%, έχοντας σταματήσει την φρενήρη πορεία τους στα $66,78/βαρέλι.

Η σειρά Απριλίου ’07 για την RBOB gasoline έκλεισε στα $211,15cents/γαλόνι, ενισχυμένη σε εβδομαδιαία βάση κατά 5,7%, ενώ συγχρόνως η ίδια σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης ενισχύθηκε σε εβδομαδιαία βάση κατά 10%, κλείνοντας στα $187,94cents/γαλόνι.



Παρασυρόμενη κυρίως από την σημαντική εξασθένηση του Αμερικανικού νομίσματος, η αγορά των πολύτιμων μετάλλων αποκόμισε ικανοποιητικά κέρδη, συνεπικουρούμενα και από το γεγονός ότι τα βιομηχανικά μέταλλα έκλεισαν σε θετικό έδαφος.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Ιουνίου’07 για τον χρυσό ενισχύθηκε κατά -0,21%, κλείνοντας την ημέρα στα $669/ουγκιά, έχοντας ανέβει έως το επίπεδο των $673,80/ουγκιά (-0,93%), ενώ την ίδια ώρα το ασήμι αποκόμισε κέρδη της τάξης του +0,82%, κλείνοντας η σειρά Μαΐου ’07 στα $13,45/ουγκιά, με ημερήσιο εύρος διακύμανσης στα $0,18/ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v