Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 64 δολάρια το πετρέλαιο με άνοδο 1,83%

Η παγκόσμια αγορά παρακολούθησε εκστασιασμένη την τιμή του μαύρου χρυσού να εκτινάσσεται έως το επίπεδο των $65/βαρέλι, έπειτα από τις φήμες ότι το Ιράν επιτέθηκε σε Αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατά την διάρκεια της νύχτας, οι οποίες τελικά διαψεύσθηκαν. Ωστόσο, η ανησυχία για ευρέως μορφής ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή ήταν αρκετή για να διατηρηθούν οι τιμές στην αγορά ενέργειας σε υψηλά επίπεδα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Η παγκόσμια αγορά παρακολούθησε εκστασιασμένη την τιμή του μαύρου χρυσού να εκτινάσσεται έως το επίπεδο των $65/βαρέλι, έπειτα από τις φήμες ότι το Ιράν επιτέθηκε σε Αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατά την διάρκεια της νύχτας, οι οποίες τελικά διαψεύσθηκαν από τον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, η ανησυχία για ευρέως μορφής ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή ήταν αρκετή για να διατηρηθούν οι τιμές στην αγορά ενέργειας σε υψηλά επίπεδα. Για την ακρίβεια, τα συμβόλαια παράδοσης Μαίου ’07 για το Light Crude Oil διαπραγματεύονταν στο κλείσιμο της συνεδρίασης στα $64.08/βαρέλι, ενισχυμένα κατά +1,83%, έχοντας σταματήσει την φρενήρη πορεία τους μια ανάσα από τα $65/βαρέλι.

Σε αντίθεση, η μικρότερη από το αναμενόμενο πτώση στα αποθέματα της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης πίεσε ελαφρώς τις τιμές της βενζίνης, έπειτα από το ανοδικό κρεσέντο των τελευταίων εβδομάδων. Η τιμή κλεισίματος για τα συμβόλαια της βενζίνης (RBOB gasoline front-month futures) διαμορφώθηκε στα $206.25cents/γαλόνι, καταγράφοντας ημερήσια πτώση της μισής ποσοστιαίας μονάδας, έχοντας προηγουμένως αναρριχηθεί έως το επίπεδο των $211,43cents/γαλόνι.

Πρέπει να επισημάνουμε την εντυπωσιακή άνοδο της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης (Απρίλιος ’07), το οποίο έκλεισε με κέρδη της τάξης του +2,30%, στα $182,74cents/γαλόνι, με υψηλό ημέρας στα $185,17cents/γαλόνι.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v