Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 62,94 δολ. διαμορφώθηκαν οι πετρελαικές τιμές

Τα συμβόλαια παράδοσης Μαίου του αργού πετρελαίου τύπου WTI διαπραγματεύονταν στο κλείσιμο της συνεδρίασης στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης στα $62.94, σχεδόν αμετάβλητα, με το γρήγορο ανέβασμα του τελευταίου δεκαλέπτου να ”χτυπά” τα $63 και να μην αφήνει το αρνητικό πρόσημο (που προϋπήρχε) να διακόψει το σερί των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Στάση αναμονής, ύστερα από τη φόρτιση του γεωπολιτικού σκηνικού τις τελευταίες ημέρες, τήρησαν οι συμμετέχοντες στην αγορά του πετρελαίου και των προϊόντων του, με τις τιμές των συμβολαίων να καταγράφουν οριακές ως επί το πλείστον διακυμάνσεις γύρω από τα κλεισίματα της προηγούμενης συνεδρίασης, με σαφή σταθεροποιητική διάθεση και παραμένοντας alert για τις εξελίξεις αναφορικά με το conflict Ιράν-Δύσης.

Σε αυτά τα πλαίσια, τα συμβόλαια παράδοσης Μαίου του αργού πετρελαίου τύπου WTI διαπραγματεύονταν στο κλείσιμο της συνεδρίασης στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης στα $62.94, σχεδόν αμετάβλητα, με το γρήγορο ανέβασμα του τελευταίου δεκαλέπτου να ”χτυπά” τα $63 και να μην αφήνει το αρνητικό πρόσημο (που προϋπήρχε) να διακόψει το σερί των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Σε θετικό έδαφος βρήκε η εκπνοή του floor session και τα products, με τα συμβόλαια της βενζίνης (RBOB gasoline front-month futures) να διαμορφώνονται στα $2.0725 το γαλόνι, με ημερήσια κέρδη της τάξεως του 0.23% και αυτά του πετρελαίου θέρμανσης να ενισχύονται κατά 0.61%, στα 1.7870 δολάρια το γαλόνι (λήξη Απριλίου).

Highlight του ενεργειακού complex ήταν το φυσικό αέριο που κέρδισε ποσοστό 3.4%, με τη σειρά του Απριλίου που εξέπνευσε για τα mini συμβόλαια να τερματίζει στα $7.47/ΜmBtu.

Στασιμότητα στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων...Τα futures του χρυσού παράδοσης Απριλίου διαπραγματεύονταν αργά το βράδυ στα $663.3 ανά ουγκιά, ενώ η σειρά Μαΐου στο ασήμι υποχωρούσε κατά -0.6%, στα $13.33 η ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v