Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα 57 δολάρια υποχώρησε το πετρέλαιο

Η συνεδρίαση στο Nymex ”κύλησε” με τα futures του αργού παράδοσης Απριλίου’07 να διαπραγματεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 57 δολαρίων το βαρέλι, κλείνοντας τελικά την συνεδρίαση στα 56,59 δολάρια το βαρέλι χάνοντας -0,91% σε ημερήσιο επίπεδο.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

H πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για το ενεργειακό μπλοκ ήταν πανομοιότυπη με την τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, κατά την οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η RBOB Gasoline, και αρνητικός πρωταγωνιστής παρέμεινε η ”πρώτη” σειρά για το Light Crude Oil.

Πιο συγκεκριμένα, η συνεδρίαση στο Nymex ”κύλησε” με τα futures του αργού παράδοσης Απριλίου’07 να διαπραγματεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 57 δολαρίων το βαρέλι, κλείνοντας τελικά την συνεδρίαση στα 56,59 δολάρια το βαρέλι χάνοντας -0,91% σε ημερήσιο επίπεδο.

Εντυπωσιακά ανοδικά κινήθηκαν τα futures της βενζίνης (RBOB gasoline παράδοσης Απριλίου ’07), καταγράφοντας νέο υψηλό 7μήνου στα 197,40 σεντς το γαλόνι, κλείνοντας τελικά την ημέρα με κέρδη της τάξης του +2,67%, στα 195,81 σεντς το γαλόνι.

Την ίδια ώρα, το φυσικό αέριο υποχώρησε σε χαμηλότερα επίπεδα, κλείνοντας η σειρά Απριλίου ’07 στα 6,847 δολάρια/MmBtu.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v