Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η άνοδος του πετρελαίου

Κάποιοι ψίθυροι για εχθροπραξίες μεταξύ αμερικανών και ιρανών βόρεια του Περσικού Κόλπου ήταν αρκετοί για να στείλουν ακόμα υψηλότερα τις τιμές του μαύρου χρυσού, που κινούνται έως και 2% υψηλότερα έναντι του προηγούμενου κλεισίματος.

Κάποιοι ψίθυροι για εχθροπραξίες μεταξύ αμερικανών και ιρανών βόρεια του Περσικού Κόλπου ήταν αρκετοί για να στείλουν ακόμα υψηλότερα τις τιμές του μαύρου χρυσού.

Το αργό πετρέλαιο στο Nymex άγγιξε την Τρίτη έως και τα 68,09 δολάρια, καθώς διαδόθηκε ότι το Ιράν είχε εξαπολύσει πύραυλο κατά αμερικανικού πολεμικού πλοίου στον Περσικό Κόλπο, κάτι που όμως διαψεύσθηκε πολύ γρήγορα από τις ΗΠΑ.

Σήμερα, οι τιμές του μαύρου χρυσού παραμένουν σχεδόν 2% υψηλότερες από το κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης, υπενθυμίζοντας στους επενδυτές την εύθραυστη γεωπολιτική κατάσταση στον Κόλπο.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του πετρελαίου διαπραγματεύονται σήμερα 1,17 δολάρια υψηλότερα, στα 64,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματεύονταν 1 δολάριο υψηλότερα, στα 65,60 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v