Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδο 0,15% σημείωσαν οι πετρελαικές τιμές

Tα futures του αργού πετρελαίου, παράδοσης Μαίου, επιχείρησαν να διασπάσουν την αντίσταση των $62.50 το βαρέλι, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $62.56, για να επιστρέψουν ωστόσο σχεδόν άμεσα εντός του χθεσινού εύρους διακύμανσης των τιμών και να ισορροπήσουν στο κλείσιμο του floor στα $62/βαρέλι κρατώντας οριακά κέρδη της τάξεως του 0.15%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Θετικό ήταν το πρόσημο και στη σημερινή συνεδρίαση για το petroleum complex, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πάνω στο αργό πετρέλαιο και στα προϊόντα αυτού (βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης) να ”εκμεταλλεύονται” τα στοιχεία για τα εβδομαδιαία αποθέματα ενέργειας, τα οποία ανακοινώθηκαν μισή ώρα μετά την εκκίνηση του floor trading.

Συγκεκριμένα, τα εν λόγω νούμερα έδειξαν μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση για το αργό, κατά 678 χιλιάδες βαρέλια έναντι εκτιμήσεων για +1.7 εκατομμύρια βαρέλια, δραματική μείωση των αποθεμάτων βενζίνης, κατά σχεδόν 5.5 εκ. από μόλις 1.4 εκατομμύρια που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές και τέλος, μικρή αύξηση των αποθεμάτων για τα διυλισμένα προϊόντα (+170Κ) από μικρή μείωση που περίμενε η αγορά (-850Κ).

Σε αυτά τα πλαίσια, τα futures του αργού πετρελαίου, παράδοσης Μαίου, επιχείρησαν με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων να διασπάσουν την αντίσταση των $62.50 το βαρέλι, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $62.56, για να επιστρέψουν ωστόσο σχεδόν άμεσα εντός του χθεσινού εύρους διακύμανσης των τιμών και να ισορροπήσουν στο κλείσιμο του floor στα $62/βαρέλι κρατώντας οριακά κέρδη της τάξεως του 0.15%.

Μεγαλύτερα ήταν και σήμερα τα κέρδη για τα products, με τα συμβόλαια της βενζίνης (RBOB Gasoline) παράδοσης Μαίου να κλείνουν στο +1.25%, στα $214.93 cents το γαλόνι και αυτά του πετρελαίου θέρμανσης, ιδίας λήξεως, στο +0.75%, στα $187 cents το γαλόνι.

Στην αγορά των μετάλλων, τα futures του χαλκού λήξεως Μαίου διαπραγματεύονταν αργά το βράδυ στα $357 cents ανά λίμπρα (+1.2%), με νέο διαδοχικό υψηλό για την εν λόγω σειρά στα $362.35 cents (!) στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών.

Στο ”πολύτιμο” μπλοκ, χρυσός και άργυρος διαπραγματεύονταν την ίδια ώρα στα $681.5 η ουγκιά -flat- (σειρά Ιουνίου) και στα $13.85 η ουγκιά -μείον 0.5%- (σειρά Μαίου) αντιστοίχως.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v