Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 64,14 δολάρια το πετρέλαιο με πτώση 0,4%

Μικτή ήταν η εικόνα που παρουσίασε τη Μεγάλη Πέμπτη το energy complex, καθώς οι traders αναζήτησαν κατεύθυνση στον απόηχο της σημαντικής ειδησεογραφίας της προηγούμενης ακριβώς συνεδρίασης.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μικτή ήταν η εικόνα που παρουσίασε τη Μεγάλη Πέμπτη το energy complex, καθώς οι traders αναζήτησαν κατεύθυνση στον απόηχο της σημαντικής ειδησεογραφίας της προηγούμενης ακριβώς συνεδρίασης.

Έτσι, τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης κινήθηκαν ...πιστά, εντός των ορίων διαπραγμάτευσης που είχαν ορισθεί μετά την έντονης μεταβλητότητας παλινδρόμηση της αγοράς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Tύπου του Ιρανού ηγέτη το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, όταν και οι δηλώσεις Αχμαντινετζάντ ώθησαν αρχικά την τιμή του WTI Crude μέχρι τα $65.09 το βαρέλι (παράδοση Μαίου) και εν συνεχεία τη βύθισαν ως τα $63.56, με τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης για άμεση απελευθέρωση των Βρετανών.

Συγκεκριμένα, η αγορά ισορροπούσε στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών, πριν το άνοιγμα του floor, μεταξύ $64 και $64.50, ακολούθως κατέγραψε το υψηλό της ημέρας στα $64.94, για να υποχωρήσει έντονα μισή ώρα πριν την εκπνοή του floor session μέχρι τα $63.60, κλείνοντας τελικά στα $64.14 το βαρέλι με μικρές απώλειες της τάξεως του 0.4%.



Στον αντίποδα, θετικό πρόσημο κράτησε και πάλι η βενζίνη (RBOB Gasoline), με τα συμβόλαια παράδοσης Μαίου να κρατάνε με σχετική ευκολία τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης που είχαν ”χτισθεί” με οδηγό τη νέα σημαντική μείωση των αποθεμάτων. Η εν λόγω σειρά έκλεισε στα $212.30 cents ανά γαλόνι, με κέρδη της τάξεως του 0.84%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, η εικόνα ήταν θετική με σύμμαχο και το ράλι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος προς νέα υψηλά διετίας (από το Μάρτιο του 2005) σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα.

Συγκεκριμένα, τα futures του χρυσού παράδοσης Ιουνίου διαπραγματεύονταν αργά το βράδυ στα $679.3 ανά ουγκιά (+0.3%), ενώ η σειρά Μαΐου στο ασήμι κέρδιζε 0.86%, στα $13.74 ανά ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v