Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει από το χαμηλό 14 μηνών το Brent

Τα futures του Brent ενισχύονταν έως και κατά 0,8% στο Λονδίνο, έχοντας υποχωρήσει κατά 5,1% τον προηγούμενο μήνα.

Οι εκτιμήσεις περί μεγάλων απωλειών λόγω κινδύνων στις προμήθειες από τη Μέση Ανατολή απομακρύνουν την τιμή του Brent από το χαμηλό 14 μηνών, ενώ σταθεροποιητικά κινείται η τιμή του West Texas Intermediate (WTI) εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα.

Τα futures του Brent ενισχύονταν έως και κατά 0,8% στο Λονδίνο, έχοντας υποχωρήσει κατά 5,1% τον προηγούμενο μήνα. Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ εντείνουν τις επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους μετά την εκδίωξη των μαχητών της οργάνωσης από το μεγαλύτερο φράγμα της χώρας –με τη βοήθεια των αμερικανικών αεροπορικών επιθέσεων. Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές εκτιμούν πως τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ πιθανότατα μειώθηκαν κατά 1,75 εκατ. βαρέλια.

Η τιμή του Brent παράδοσης Οκτωβρίου αυξήθηκε έως και κατά 81 σεντς στα 102,37 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, ενώ το WTI κινούνταν 26 σεντς υψηλότερα, στα 93,12 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου, που λήγει σήμερα, ενισχύονταν έως και κατά 1,77 δολάρια στα 96,25 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v