Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα το Brent μετά την ανακατάληψη του φράγματος της Μοσούλης

Το Brent είχε καταγράψει άνοδο 2,7% τον Ιούνιο, λόγω της προέλασης των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους προς τη Βαγδάτη και την κατάληψη της Μοσούλης.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά την ανακατάληψη από τις κουρδικές δυνάμεις του μεγαλύτερου φράγματος στο Ιράκ, στη Μοσούλη, το οποίο είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την National Oil Corp, η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης, που είναι μέλος του OPEC, αυξήθηκε κατά 540.000 βαρέλια ημερησίως.

Το Brent παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε έως και κατά 1,43 δολάρια στα 102,10 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ το West Texas Intermediate παράδοσης Σεπτεμβρίου κατέγραψε πτώση έως και 1,08 δολαρίων, ή 1,1%, στα 96,27 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται ότι το Brent είχε καταγράψει άνοδο 2,7% τον Ιούνιο, λόγω της προέλασης των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους προς τη Βαγδάτη και την κατάληψη της Μοσούλης. Οι ΗΠΑ διεύρυναν το σαββατοκύριακο τις αεροπορικές τους επιδρομές, χρησιμοποιώντας μάλιστα για πρώτη φορά βομβαρδιστικά, προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να διασφαλιστεί το φράγμα της Μοσούλης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v