Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλό εννιαμήνου η τιμή του Brent

Οι αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεων των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ δείχνουν να καθησυχάζουν τους επενδυτές για τις προμήθειες πετρελαίου. Στα 104,79 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί η τιμή του Brent.

Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών κινείται η τιμή του brent, εν μέσω εκτιμήσεων πως οι αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράκ έχουν ελαχιστοποιήσει την απειλή των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους για τις προμήθειες πετρελαίου.

Το Brent (παράδοση Σεπτεμβρίου) υποχωρούσε κατά 23 σεντς, ή 0,2% στα 104,79 δολάρια στο ICE Futures Europe του Λονδίνου, έχοντας κλείσει στις 6 Αυγούστου στα 104,59 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2013.

Το αργό (WTI) διαπραγματεύονταν με discount 7,06 δολαρίων έναντι του Brent στο ICE. Η τιμή του WTI (παράδοση Σεπτεμβρίου) ενισχύονταν έως και κατά 42 σεντς στα 98,07 δολάρια το βαρέλι στης ηλεκτρονικές συναλλαγές του χρηματιστηρίου εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Η τιμή του αργού, που έκλεισε στις 6 Αυγούστου στο χαμηλό εξαμήνου των 96,92 δολαρίων το βαρέλι, σημειώνει πτώση 0,7% από την αρχή του έτους.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v