Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έσπασε το πτωτικό σερί ο χρυσός- Σε χαμηλό έξι μηνών έπεσε το αργό

Άνοδο 1% σημείωσε ο χρυσός, βάζοντας τέλος σε πτωτικό σερί τριών ημερών. Πτώση 0,2% για το ασήμι. Στα 97,09 δολάρια υποχώρησε το αργό, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Φεβρουαρίου.

Υψηλότερα κινήθηκε την Παρασκευή η τιμή του χρυσού, βάζοντας τέλος σε ένα τριήμερο πτωτικό σερί καθώς το δολάριο διολίσθησε μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία πρόσθεσε λιγότερες θέσεις εργασίας από ότι αναμενόταν.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου αυξήθηκε 1% στα 1.293,60 ανά ουγκιά. Το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε απώλειες 0,7% για την εβδομάδα.

Πτώση 0,2% σημείωσε το ασήμι, στα 20,37 δολάρια ανά ουγκιά.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε 209.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο και η ανεργία αυξήθηκε στο 6,2% από 6,1% τον Ιούνιο.Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 235.000 νέες θέσεις εργασίας.

Απώλειες για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψε η τιμή του αργού, σημειώνοντας την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων επτά μηνών.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε 0,7% στα 97,48 δολάρια το βαρέλι. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υποχώρησε στα 97,09 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Φεβρουαρίου.

Για την εβδομάδα η τιμή είναι 4,5% χαμηλότερα.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v