Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη ημέρα απωλειών για χρυσό - Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών το αργό

Πτώση 1,1% σημείωσε ο χρυσός, υποχωρώντας κάτω από τα 1.290 δολάρια ανά ουγκιά. Απώλειες 3,1% τον Ιούλιο. Στα 98,62 δολάρια το βαρέλι διολίσθησε το αργό, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Χαμηλότερα κινήθηκε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ο χρυσός την Πέμπτη, κλείνοντας τον Ιούλιο κάτω από τα 1.300 δολάρια ανά ουγκιά.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε 1,1%, για να διαμορφωθεί στα 1.281,30 δολάρια ανά ουγκιά. Τον Ιούλιο το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε απώλειες 3,1%.

Οι απώλειες του χρυσού διευρύνθηκαν μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας ότι οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 23.000 την εβδομάδα που έληξε στις 23.000 Ιουλίου, μετά από υποχώρηση σε χαμηλό 14 ετών την περασμένη εβδομάδα.

Πτώση 0,69% σημείωσε το ασήμι, υποχωρώντας στα 20,41 δολάρια ανά ουγκιά.

Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών υποχώρησε την Πέμπτη το αργό πετρέλαιο, μετά την χρεοκοπία της Αργεντινής και την ανακοίνωση για διακοπή λειτουργίας διυλιστηρίου στο Κάνσας.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου διολίσθησε 1,6% στα 98,62 δολάρια το βαρέλι. Για τον Ιούλιο οι τιμές έχουν καταγράψει πτώση 6,1%, την μεγαλύτερη των τελευταίων εννιά μηνών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v