Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στην αγορά πετρελαίου

Έπειτα από την ανακοίνωση των αποθεμάτων για τις Η.Π.Α., η αγορά κατάφερε να κλείσει στο υψηλό των τελευταίων δύο μηνών παρά την αρχικά πτωτική της αντίδραση. Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του αργού πετρελαίου τύπου WTI έκλεισαν στα $61.79/βαρέλι, αποκομίζοντας κέρδη της τάξεως του 0.54%

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Έπειτα από την ανακοίνωση των αποθεμάτων για τις Η.Π.Α., η αγορά κατάφερε να κλείσει στο υψηλό των τελευταίων δύο μηνών παρά την αρχικά πτωτική της αντίδραση.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του αργού πετρελαίου τύπου WTI κατέγραψαν στην αρχή του floor session νέο χαμηλό ημέρας, μόλις κάτω από τα $60/βαρέλι, αντιδρώντας στην συνέχεια έντονα ανοδικά διαπραγματευόμενα μέχρι και τα $62.05/βαρέλι, κλείνοντας τελικά την ημέρα στα $61.79/βαρέλι, αποκομίζοντας κέρδη της τάξεως του 0.54%.

Σημαντικότατα κέρδη κατέγραψε και η σειρά Μαρτίου ’07 για την RBOB gasoline, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 μηνών, με την αγορά να ανησυχεί πλέον κατά πόσο θα καταφέρουν τα διυλιστήρια να προετοιμασθούν για την επόμενη driving season.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Μαρτίου ’07 που έληγε χθες έκλεισε με κέρδη της τάξης του +1,73%, στα $184,76cents/γαλόνι, καταγράφοντας ημερήσια διακύμανση της τάξης του 6%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v