Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες 1,69% για το πετρέλαιο

Με το sell off στις διεθνείς μετοχικές αγορές να διαχέεται προϊούσης της συνεδρίασης και στην αγορά των εμπορευμάτων, οι ρευστοποιήσεις στο σύνολο των προϊόντων που συνθέτουν τους κύριους δείκτες των τιμών των commodities ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποσοβηθούν. Με απώλειες 1,69% έκλεισε το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Με το sell off στις διεθνείς μετοχικές αγορές να διαχέεται προϊούσης της συνεδρίασης και στην αγορά των εμπορευμάτων, οι ρευστοποιήσεις στο σύνολο των προϊόντων που συνθέτουν τους κύριους δείκτες των τιμών των commodities και παρακολουθούνται από τους διαχειριστές κεφαλαίων ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποσοβηθούν, παρά την ενδοσυνεδριακή απόπειρα διαφοροποίησης της εικόνας σε πετρέλαιο και χρυσό υπό τύπον ασφαλούς καταφυγίου μπροστά στη χρηματιστηριακή καταιγίδα που έπνιξε χθες τους αγοραστές.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του αργού πετρελαίου τύπου WTI κατέγραψαν στην αρχή του floor session νέο υψηλό ”στην κίνηση”, διαπραγματευόμενα μέχρι και τα $ 62,25 το βαρέλι, για να τερματίσουν την καθ’ όλα επεισοδιακή συνεδρίαση στα $ 60,35, με απώλειες της τάξεως του 1,69%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η νευρικότητα των traders ήταν έκδηλη, με τα futures παράδοσης Απριλίου να διαπραγματεύονται αργά το βράδυ στα $ 665 ανά ουγκιά (-3,5%), υφιστάμενα ένα δριμύ sell off από το intraday high των $ 692,50 μέχρι το χαμηλό των $ 660 (!).

Την ίδια ώρα, η σειρά Μαΐου στο ασήμι εναρμονίστηκε με το κίτρινο μέταλλο, με τα futures του αργύρου να υποχωρούν προς τα $ 14 ανά ουγκιά και να ισορροπούν τελικά στην περιοχή των $ 14,15/,20 με ημερήσια πτώση της τάξεως του 3,5%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v