Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ημερήσια κέρδη 0,52% οι πετρελαικές τιμές

Τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου του αργού πετρελαίου τύπου WTI διαπραγματεύτηκαν εντός ενός καλώς ορισμένου trading range με όρια τα 60.70 δολάρια το βαρέλι προς τα κάτω και τα $61.70 προς τα πάνω, για να τερματίσουν στα $61.46, ενισχυμένα κατά 0.52%. Πτώση της τάξεως του 1.74% κατέγραψαν -βάσει της τελευταίας πράξης στο floor του Nymex- τα futures του φυσικού αερίου.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Με την αγορά να εστιάζεται στο γεωπολιτικό κίνδυνο που ενέχει η πιθανολογούμενη νέα όξυνση των... πνευμάτων μεταξύ Δύσης και Ιράν κύλησε η πρώτη συνεδρίαση της τελευταίας εβδομάδος του Φεβρουαρίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, εν αναμονή της έκτακτης σύσκεψης των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μαζί με τη Γερμανία, meeting στο οποίο και αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις αναφορικά με τις περαιτέρω δράσεις-μέτρα που θα ακολουθηθούν απέναντι στην άρνηση συμμόρφωσης της ισλαμικής δύναμης με τις επιταγές του ΟΗΕ.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου του αργού πετρελαίου τύπου WTI διαπραγματεύτηκαν εντός ενός καλώς ορισμένου trading range με όρια τα 60.70 δολάρια το βαρέλι προς τα κάτω και τα $61.70 προς τα πάνω, για να τερματίσουν το floor session στα $61.46, ενισχυμένα κατά 0.52% σε σχέση με το settlement της Παρασκευής.

Στον αντίποδα, πτώση της τάξεως του 1.74% κατέγραψαν -βάσει της τελευταίας πράξης στο floor του Nymex- τα futures του φυσικού αερίου, με τη λήξη του Απριλίου να ”βλέπει” το εν λόγω εμπόρευμα στα $7.62/MmBtu.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, θα λέγαμε ότι ο ενδοσυνεδριακός κυματισμός εναρμονίστηκε σχεδόν απόλυτα με τις κινήσεις του πετρελαίου.

Έτσι, τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Απριλίου διαπραγματεύονταν αργά το βράδυ στα $690 ανά ουγκιά, διατηρώντας τα κεκτημένα της περασμένης εβδομάδος.

Την ίδια ώρα, η σειρά Μαΐου για τον άργυρο συνέχισε την ανοδική κίνηση, με τα futures του πολύτιμου μετάλλου να βρίσκονται στην περιοχή των $14.80/.85 ανά ουγκιά με ημερήσια κέρδη 0.60%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v