Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με εβδομαδιαία κέρδη 2% το πετρέλαιο

Στα υψηλότερα επίπεδα της φετινής χρονιάς αναρριχήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την διολίσθηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου θέρμανσης αλλά και την νέα διεθνή ένταση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Το πετρέλαιο καταγράφει εβδομαδιαία κέρδη 2% στα 61,14 δολάρια το βαρέλι. Σε νέα υψηλά ο χρυσός.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

H τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για τις αγορές των πολύτιμων μέταλλων και ενέργειας.

Για την ακρίβεια, η σειρά Απριλίου ’07 για το Light Crude oil κινήθηκε έως το επίπεδο των $61,80/βαρέλι για πρώτη φορά την φετινή χρονιά, αδυνατώντας όμως να κλείσει πάνω από το επίπεδο στήριξης των $61,50/βαρέλι. Η ”πρώτη” σειρά για το Light Crude Oil έκλεισε με μικρά κέρδη, στα $61,14/βαρέλι, έχοντας αποκομίσει σχεδόν 2% σε εβδομαδιαία βάση; Ενώ το φυσικό αέριο κινήθηκε με σταθεροποιητικές διαθέσεις καθ’όλη την διάρκεια της εβδομάδας, κλείνοντας τελικά την συνεδρίαση της Παρασκευής οριακά ανοδικά, στα 7,755/MmBtu, έχοντας κινηθεί σε στενό εύρος διακύμανσης $0,25cents/MmBtu.

Συνεχίζοντας το μοτίβο των τελευταίων δύο ημερών, η σειρά Απριλ.’07 για τον χρυσό κατέγραψε νέα υψηλά, κλείνοντας την εβδομάδα στα $686,70/ουγκιά, με υψηλό ημέρας και εβδομάδας στα $691,90/ουγκιά. Την ίδια ώρα, η σειρά Μαϊου ’07 για το ασήμι συνέχισε την ανοδική κίνηση, πλησιάζοντας ”επικίνδυνα” το ψυχολογικό όριο των $15ουγκιά, αδυνατώντας όμως να το σπάσει, κλείνοντας τελικά στα $14.736/ουγκιά, αποκομίζοντας κέρδη για την ημέρα της μεγαλύτερα των δύο ποσοστιαίων μονάδων.



e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v