Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων ο χρυσός

Ο χρυσός ετοιμάζεται να καταγράψει την πρώτη ετήσια πτώση του μετά από 13 χρόνια εν αναμονή της έναρξης του περιορισμού του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από τη Fed.

Πτωτικά για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα κινείται ο χρυσός, που υποχωρεί σε χαμηλό τριών εβδομάδων στη συνεδρίαση του Λονδίνου, λόγω των εκτιμήσεων για περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed. Παράλληλα, σε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων υποχωρεί η τιμή του αργύρου.

Ο χρυσός ετοιμάζεται να καταγράψει την πρώτη ετήσια πτώση του μετά από 13 χρόνια, καθώς ορισμένοι επενδυτές φαίνεται να έχουν «χάσει την εμπιστοσύνη τους» στο κίτρινο μέταλλο ως αποθετική αξία, αλλά και λόγω των εκτιμήσεων ότι η ενδυνάμωση της αμερικανικής οικονομίας θα οδηγήσει την κεντρική τράπεζα της χώρας σε επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της.

Η τιμή του χρυσού (άμεση παράδοση) διαμορφώνονταν στα 1.280,64 δολάρια η ουγκιά στο Λονδίνο (-0,2%), έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως και τα 1.276,58 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Οκτωβρίου. Η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου κινούνταν 0,1% χαμηλότερα στα 1.279,80 δολάρια στη Νέα Υόρκη.

Την ίδια ώρα, ο άργυρος άμεσης παράδοσης κατέγραφε πτώση 1% στα 21,1528 δολάρια η ουγκιά στο Λονδίνο, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει έως και στα 21,068 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Οκτωβρίου.

Το παλλάδιο κινούνταν 0,8% χαμηλότερα στα 748,53 δολάρια η ουγκιά, ενώ η πλατίνα ενισχύονταν κατά 0,1% στα 1.432,90 δολάρια η ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v