Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα 1.300 δολάρια ο χρυσός

Πτώση πάνω από 1% καταγράφει ο χρυσός, διολισθαίνοντας στα 1.293 δολάρια ανά ουγκιά. Στο 22% οι απώλειες από την αρχή του 2013. Αρνητικά πρόσημα και για το πετρέλαιο.

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων υποχώρησε ο χρυσός την Παρασκευή, καθώς η υψηλότερη των προβλέψεων αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας ενίσχυσε τις εκτιμήσεις ότι η Fed θα ξεκινήσει την επιβράδυνση των στοιχείων ενεργητικού ως το τέλος του 2013.

"Τα καλά στοιχεία σήμερα αυξάνουν την πιθανότητα να ξεκινήσει η μείωση της αγοράς στοιχείων ενεργητικού από φέτος" ανέφερε αναλυτής της TD Securities στο Bloomberg. “Βλέπουμε μια φυγή προς το δολάριο” πρόσθεσε.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού υποχωρεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατά 1,1% στα 1.293 δολάρια ανά ουγκιά. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η τιμή είχε διολισθήσει ως και τα 1.289 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Οκτωβρίου.

Ως και την Πέμπτη το πολύτιμο μέταλλο είχε καταγράψει απώλειες 22% από την αρχή της χρονιάς και οδεύει για την πρώτη ετήσια πτώση τα τελευταία 13 χρόνια.

Χαμηλότερα κινείται την Παρασκευή και η τιμή του πετρελαίου. Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου διολισθαίνει 0,22% στα 94,02 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v