Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στα πολύτιμα μέταλλα

Σε κλοιό πιέσεων για τρίτη ημέρα οι τιμές για χρυσό, ασήμι και πλατίνα. Η ενίσχυση του δολαρίου μειώνει τη ζήτηση για πολύτιμα μέταλλα.

Πτωτικά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση κινείται η τιμή του χρυσού με αποτέλεσμα να εκμηδενίζονται τα αρχικά κέρδη του μήνα. Οι αναλυτές αναφέρουν πως βασική αιτία είναι η ανάκαμψη του δολαρίου που μειώνει τη ζήτηση για πολύτιμα μέταλλα.

Έτσι, η τιμή spot του χρυσού υποχωρεί κατά 0,6% στα 1.335,94 δολ. ανά ουγκιά. Η τιμή συμβολαίων Δεκεμβρίου υποχωρεί κατά 1% στα 1.335,30 δολ ανά ουγκιά.

Εντονότερη είναι η πτωτική πορεία στο ασήμι, του οποίου η τιμή υποχωρεί κατά 22,372 δολ. ανά ουγκιά. Η τιμή της πλατίνας καταγράφει απώλειες 0,6% στα 1,464 δολ. ανά ουγκιά και το παλλάδιο σημειώνει πτώση 0,4%$ στα 742,60 δολ. ανά ουγκιά.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg κινείται ανοδικά για πέμπτη ημέρα, παρά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης των ΗΠΑ. «Το tapering είναι αναπόφευκτο. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την χθεσινή ανακοίνωση» εξηγεί ο Ντόναλντ Γουίλιαμς της Platypus Asset Management και συμπλήρωσε: «Ακόμη δεν είμαστε βέβαιοι για το πότε, αλλά η αγορά θα προεξοφλήσει ότι θα συμβεί κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους έξι μήνες».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v