Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στην αγορά πετρελαίου

Στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού υποχωρεί κάτω από τα $99. Αντιθέτως η τιμή Brent σταθεροποιείται πάνω από τα $110. Στα $10,77 διευρύνεται το premium για το Brent.

Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου και μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουλίου καθώς τα αποθέματα μαύρου χρυσού στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Συγκεκριμένα, τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4 εκατ. βαρέλια, στα 374,5 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – προέβλεπαν ενίσχυση κατά 2,2 εκατ. βαρέλια.

Έτσι, η τιμή του αργού στις ΗΠΑ για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου υποχωρεί κατά 30 σεντ, στα 98,92 δολ. ανά βαρέλι. Νωρίτερα είχε υποχωρήσει στα 98,79 δολ. ανά βαρέλι που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Ιουλίου.

Στον αντίποδα, η τιμή πετρελαίου Brent κινείται ανοδικά. Συγκεκριμένα, η τιμή των συμβολαίων παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύεται κατά 45 σεντ, στα 110,09 δολ. ανά βαρέλι. Επισημαίνεται ότι το premium της τιμής Brent από την τιμή του αμερικανικού αργού διευρύνεται στα 10,77 δολ. ανά βαρέλι που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.

Η τιμή Brent κινήθηκε κυρίως βάσει της εκτίμησης ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αναβάλει το περιβόητο tapering της ποσοτικής χαλάρωσης. Εκτίμηση που θα επαναξιολογηθεί μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v