Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα $111/βαρέλι η τιμή Brent

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην αγορά μαύρου χρυσού για τι τις διαπραγματεύσεις του Ιράν με τις 6 μεγάλες δυνάμεις. Σχέδιο της Τεχεράνης για την σταδιακή άρση των κυρώσεων. Στα 110,50 δολ ανά βαρέλι η τιμή Brent.

Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου καθώς προχωρούν στη Γενεύη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τεχεράνης και των 6 μεγάλων δυνάμεων, με την Ουάσιγκτον να μην αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο άρσης των κυρώσεων στο Ιράν. 

Η ύπατη αρμοστής της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, η κα. Κάθριν Άστον, δήλωσε πως το Ιράν κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα και να ανοίξει ο δρόμος για την άρση των κυρώσεων, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη, αλλά οι αναλυτές τονίζουν πως ακόμη κι αν επιτευχθεί συμφωνία, θα είναι περίπλοκη και αργή στην εφαρμογή της.

Η αντίδραση της αγοράς πετρελαίου είναι συγκρατημένα αισιόδοξη. Η τιμή Brent υποχωρεί κατά 54 σεντ, στα 110,50 δολ ανά βαρέλι, ενώ στην αμερικανική αγορά, η τιμή του αργού υποχωρεί κατά 58 σεντ, στα 101,83 δολ ανά βαρέλι.
Είναι η πρώτη απόπειρα διαπραγματεύσεων από τότε που ο μετριοπαθής Χασάν Ρουχανι ανέλαβε την προεδρία του Ιράν και το κλίμα είναι σαφώς διαφορετικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v