Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν η αγορά πετρελαίου

Πάνω από τα 110 δολ. το Brent. Στάση αναμονής τηρεί η αγοράς ενόψει μπαράζ οικονομικών μεγεθών για τις ΗΠΑ. Ισχυρή αύξηση της ζήτησης για ενέργεια στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο

Σταθεροποιητικά κινείται η αγορά μαύρου χρυσού με την τιμή Brent να παραμένει πάνω από τα 100 δολ ανά βαρέλι, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να διαγνώσουν τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, ενώ παράλληλα περιμένουν μπαράζ μεγεθών για τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η τιμή πετρελαίου Brent για συμβόλαια Δεκεμβρίου ενισχύεται κατά 10 σεντ στα 110,04 δολ ανά βαρέλι. Στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού ενισχύεται κατά 3 σεντ στα 100,84 δολ. ανά βάρελι.

«Η αγορά τηρεί στάση αναμονής… Αυτό που απασχολεί περισσότερο του trader είναι τι θα δείξουν τα αμερικανικά στοιχεία» εξηγεί ο Rick Spooner, της CMC Markets. Αυτή την εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για πολλά αμερικανικά μεγέθη που είχαν αναβληθεί λόγω του κρατικού λουκέτου στις ΗΠΑ που διήρκεσε δύο εβδομάδες.

Οι τιμές του πετρελαίου πάντως, στηρίζονται από τα στοιχεία Σεπτεμβρίου για την ενεργειακή ζήτηση στις ΗΠΑ, η οποία ενισχύθηκε κατά 2,7%, κυρίως λόγω της οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και της ζήτησης για εξαγωγές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v