Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλησιάζει τα 106 δολ/βαρέλι το Brent

Μπαράζ θετικών ειδήσεων για την ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας και μείωση της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία. Χωρίς συμφωνία έληξαν οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη με το Ιράν

Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου καθώς αυτός ο γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των έξι δυνάμεων και του Ιράν στη Γενεύη έληξε χωρίς συμφωνία, ενώ τα στοιχεία για τη διεθνή οικονομία αποδεικνύονται θετικά. Συγκεκριμένα, η τιμή πετρελαίου Brent ενισχύεται κατά 40 σεντ, στα 105,52 δολ. ανά βαρέλι.

Από τη Γενεύη, οι διπλωματικές αποστολές πάντως εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι ενδέχεται να επιτευχθεί συμφωνία στον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου.

Πέρα των διπλωματικών εξελίξεων όμως, τα στοιχεία δείχνουν ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας, που επιδρά ανοδικά στην αγορά πετρελαίου. Στις ΗΠΑ, η βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας ξεπερνά κάθε προσδοκία με δημιουργία 205.000 νέων θέσεων. Επίσης, στην Κίνα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 10,3%, ενώ όλοι αναμένουν τις αποφάσεις από το συνέδριο του ΚΚ Κίνας για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, η Σαουδική Αραβία προχώρησε σε μείωση της παραγωγής της από 10,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως το Σεπτέμβριο στα 9,75 εκατ. τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v