Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 3,8% για το πετρέλαιο στα $79,97

Οι δραματικές πιέσεις συνεχίστηκαν στις αγορές εμπορευμάτων και κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα μέταλλα υποχρεώθηκαν σε άτακτη υποχώρηση.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Οι δραματικές πιέσεις συνεχίστηκαν στις αγορές εμπορευμάτων και κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα μέταλλα υποχρεώθηκαν σε άτακτη υποχώρηση, υπό το βάρος της νευρικότητας σε χρηματιστήρια και της περαιτέρω αποδυνάμωσης του Euro FX.

Ειδικότερα, το light crude oil (σειρά Ιουνίου’10) έκλεισε στα $79,97/βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες -3,80%, με το Department of Energy να ανακοινώνει αύξηση των αποθεμάτων κατά +2,75εκατ. βαρέλια.

Την ίδια ώρα η σειρά Ιουνίου’10 για την RBOB Gasoline έκλεινε στα $222,04cents/γαλόνι με σημαντικές απώλειες -4,30%, και η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης σημείωσε πτώση της τάξης του -3,20%, κλείνοντας την συνεδρίαση στα $217,95cents/γαλόνι, έπειτα από την αύξηση των αποθεμάτων τόσο στην κατηγορία των διυλισμένων προϊόντων όσο και για την βενζίνη.

Την ίδια ώρα ο χρυσός είχε σταθεροποιητικές τάσεις παρά την κατάρρευση του Euro FX, κλείνοντας τελικά την ημέρα στα $1175/ουγκιά, με το Ευρωπαϊκό νόμισμα να καταγράφει χαμηλό στα 1,2806.

Τέλος, δραματικές ρευστοποιήσεις είχαμε στην αγορά των βιομηχανικών μετάλλων, με την σειρά Ιουλίου’10 να καταφέρνει να κλείσει στα $315,15/λίμπρα, με απώλειες -0,75%, ανακάμπτοντας αισθητά από το χαμηλό ημέρας και έτους, των $300,55cents/λίμπρα.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v