Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 2,4% για το πετρέλαιο στα $85,18

Μικτή ήταν η εικόνα της συνεδρίασης στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με το μεν petroleum complex να κινείται ανοδικά με πρωταγωνιστή το αργό πετρέλαιο, τα δε πολύτιμα μέταλλα να κρατάνε τα κεκτημένα της Παρασκευής.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Μικτή ήταν η εικόνα της συνεδρίασης της Πέμπτης στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με το μεν petroleum complex να κινείται ανοδικά με πρωταγωνιστή το αργό πετρέλαιο, τα δε πολύτιμα μέταλλα να κρατάνε τα κεκτημένα της Παρασκευής (όσον αφορά στο χρυσό) και να επαναπροσεγγίζουν τα πρόσφατα υψηλά τους (ασήμι), την ώρα που το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ισορροπούσε στη διεθνή αγορά συναλλάγματος εντός του εύρους διαπραγμάτευσης 1.3190/1.3280 σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο.

Στη γλώσσα των αριθμών, το light crude oil (σειρά Ιουνίου) έκλεισε στα 85.18 $/βαρέλι, καταγράφοντας εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως του 2.4%, ενώ υστέρησαν συγκριτικά τα προϊόντα, με το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει στα $225.2 cents το γαλόνι (+1%) και τη βενζίνη (RBOB Gasoline) στα $235.6 cents το γαλόνι, με κέρδη επίσης 1% (σειρές παράδοσης Μαίου).

Σημειώνεται το sell off στα συμβόλαια του φυσικού αερίου (-8.4%, κάτω από τα $4/MmBtu) μετά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η εικόνα όπως αναφέραμε στην εισαγωγή ήταν σταθεροποιητική για το χρυσό και θετική για τον άργυρο.

Συγκεκριμένα, στο Comex του Nymex, τα futures του κίτρινου μετάλλου (σειρά Ιουνίου) έκλεισαν στα 1168.8 $/ουγκιά, οριακά χαμηλότερα, με εύρος διακύμανσης ανάμεσα στα $1162.2 και 1171.8 ανά ουγκιά, ενώ την ίδια ώρα το ασήμι (σειρά Μαίου) έκλεισε με σημαντικά κέρδη, στα $18.55 ανά ουγκιά, με κέρδη της τάξεως του περίπου 2.5%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v