Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,9% για το πετρέλαιο στα $83,22

Σε θετικό έδαφος κατάφεραν τελικά να κλείσουν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με το petroleum complex να παραβλέπει για άλλη μια εβδομάδα την αύξηση των αποθεμάτων στις Η.Π.Α.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Σε θετικό έδαφος κατάφεραν τελικά να κλείσουν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με το petroleum complex να παραβλέπει για άλλη μια εβδομάδα την αύξηση των αποθεμάτων στις Η.Π.Α. και τα πολύτιμα μέταλλα να απολαμβάνουν το ρόλο του ασφαλούς καταφυγίου εν μέσο έντονων πιέσεων στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, το light crude oil (σειρά Ιουνίου’10) έκλεισε την ημέρα στα $83.22/βαρέλι, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του +0,92%, παρά την αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά +1,96εκατ. βαρέλια.

Όσον αφορά τα προϊόντα πετρελαίου, τα αποθέματα στην κατηγορία των distillates αυξήθηκαν αναπάντεχα κατά +2,94εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα RBOB Gasoline μειώθηκαν κατά -1,2εκατ βαρέλια.

Το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Μαϊου’10) έκλεισε την συνεδρίαση στα $223,03cents/γαλόνι, αμετάβλητο σε ημερήσιο επίπεδο, ενώ η αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline έκλεισε την ημέρα στα $233,27cents/γαλόνι, με περιορισμένα κέρδη +0.30%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, η εικόνα ήταν ανοδική καθώς ο χρυσός ενισχύθηκε κατά +0,75% στα $1171,80/ουγκιά, ενώ ο άργυρος με οριακές απώλειες -0,10% βρέθηκε στο τέλος την συνεδρίασης στα $18,135/ουγκιά.

Τέλος, ο χαλκός (σειρά Μαϊου’10) κατάφερε να ισορροπήσει στα $336,85/λίμπρα, ουσιαστικά αμετάβλητος έπειτα από την χθεσινή έντονα πτωτική συνεδρίαση, με την εν λόγω σειρά να καταγράφει χαμηλό ημέρας και μήνα στα $332,40cents/λίμπρα.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v