Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή άνοδος για το πετρέλαιο στα $83,70

Με εντυπωσιακό finish και πλήρη αντιστροφή της έντονα πτωτικής τάσης έκλεισαν τα συμβόλαια στο ενεργειακό complex στο χρηματιστήριο, ενώ σε πτωτικό έδαφος κινήθηκαν τα πολύτιμα μέταλλα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Με εντυπωσιακό finish και πλήρη αντιστροφή της έντονα πτωτικής τάσης έκλεισαν τα συμβόλαια στο ενεργειακό complex στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, ενώ σε πτωτικό έδαφος κινήθηκαν τα πολύτιμα μέταλλα, σε απόσταση πάντως ...ασφαλείας από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά τους.
 
Ειδικότερα, το light crude oil (σειρά Ιουνίου) έκλεισε στα 83.70 $/βαρέλι, καταγράφοντας οριακά κέρδη και χαμηλό συνεδρίασης στα $81.73, ενώ ακόμη πιο έντονη ήταν η διακύμανση για τα προϊόντα, με το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει στα $221.50 cents το γαλόνι (+0.4%) και τη βενζίνη (RBOB Gasoline) στα $230.30 cents το γαλόνι με κέρδη 0.9% (σειρές παράδοσης Μαίου).

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, η εικόνα -όπως αναφέραμε- ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης αρνητική, εξαιτίας και της επιστροφής του ευρώ στα πρόσφατα χαμηλά (1.3260) ως προς το αμερικανικό.

Συγκεκριμένα, τα futures του χρυσού (σειρά Ιουνίου) έκλεισαν στα 1142.90 $/ουγκιά με απώλειες 0.5%, μετά από διακυμάνσεις ανάμεσα στα $1132 και 1149.8 ανά ουγκιά, ενώ ο άργυρος έκλεισε με αντίστοιχες απώλειες, στα $18.009 ανά ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v