Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,4% για το πετρέλαιο στα $85,5

Πέριξ των προηγούμενων κλεισιμάτων κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων καθώς  τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα μέταλλα δεν κατόρθωσαν να ξεφύγουν από το εύρος του τελευταίου διαστήματος.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Πέριξ των προηγούμενων κλεισιμάτων κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα μέταλλα δεν κατόρθωσαν να ξεφύγουν από το εύρος του τελευταίου διαστήματος.

Ειδικότερα, το light crude oil (συμβόλαιο Μαίου) βρέθηκε στα 85,5$/βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 0,4%, την στιγμή που το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Μαίου) βρέθηκε στα 225,2cents/γαλόνι.

Να σημειωθεί ότι το φυσικό αέριο δέχτηκε σημαντικές πιέσεις, αναζητώντας στήριξη 4,5% χαμηλότερα στα 4$/Mmbtu. Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν ατασική, καθώς τόσο ο χρυσός αλλά και το ασήμι έκλεισαν πολύ κοντά στο προηγούμενο κλείσιμο τους.
 
Ειδικότερα, ο χρυσός (συμβόλαιο Ιουνίου) έκλεισε στα 1159,8$/ουγκιά με μηδενική μεταβολή, μετά από διακυμάνσεις ανάμεσα στα 1150,70-1162,3$/ουγκιά. Το ασήμι (συμβόλαιο Μαίου) έκλεισε στα 18,430$/ουγκιά με οριακή θετική μεταβολή, μετά από αναζήτηση κατεύθυνσης ανάμεσα στα 18,225-18,54$/ουγκιά.
 
Ο χαλκός τέλος (συμβόλαιο Μαίου) έκλεισε με μικρή αρνητική μεταβολή 0,10% στα 359,7$/λίβρα. Την ίδια ώρα το δολάριο κέρδιζε έδαφος έναντι του ευρώ, φτάνοντας στο 1,3570.

e-mail: [email protected].

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v