Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 1,1% για το πετρέλαιο στα $85,89

Ο χρυσός ήταν εκείνος που έλαμψε στη συνεδρίαση της Τετάρτης στη διεθνή αγορά εμπορευμάτων, συνεχίζοντας την ανοδική κίνηση των προηγούμενων ημερών κόντρα στην υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Ο χρυσός ήταν εκείνος που έλαμψε στη συνεδρίαση της Τετάρτης στη διεθνή αγορά εμπορευμάτων, συνεχίζοντας την ανοδική κίνηση των προηγούμενων ημερών κόντρα στην υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος, ενώ διορθωτικά κινήθηκε το ενεργειακό μπλοκ, μετά την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων στοιχείων για τα αποθέματα του αργού και των προϊόντων που είχαν μικρές αθροιστικά διαφοροποιήσεις συγκριτικά με τις μέσες προβλέψεις των αναλυτών.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το light crude oil (συμβόλαιο Μαίου) έκλεισε στα $85.89 το βαρέλι, με απώλειες 1.1%, επηρεασμένο κυρίως από την αύξηση των αποθεμάτων κατά περίπου δύο εκατ. βαρέλια, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Μαίου) έκλεισε τη συνεδρίαση στα $224.5 cents/γαλόνι, με απώλειες 1%, με τα εβδομαδιαία αποθέματα διυλισμένων να αυξάνονται κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια και η αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline έκλεισε στα $231.6 cents/γαλόνι, με απώλειες 1.4%, με τα αποθέματα της να μειώνονται κατά 2.5 εκατ. βαρέλια.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, η εικόνα όπως προανεφέρθη ήταν ιδιαίτερα θετική, καθώς τόσο ο χρυσός, όσο και το ασήμι διαπραγματεύθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, ο χρυσός (σειρά Απριλίου’10) έκλεισε στα $1153.8 ανά ουγκιά, με κέρδη 1.6%, ενώ το ασήμι (συμβόλαιο Μαίου’10) έκλεισε με κέρδη επίσης 1.6% στα $18.199 /ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v