Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1,7% για το πετρέλαιο στα $83,77

Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Μεγάλης Τετάρτης, καθώς επηρεάστηκαν σε σημαντικό βαθμό από την υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Μεγάλης Τετάρτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα επηρεάστηκαν σε σημαντικό βαθμό από την υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος.

Στο ενεργειακό μπλοκ, το light crude oil (συμβόλαιο Μαίου) έκλεισε σχεδόν στο υψηλό της ημέρας, στα $83.77 το βαρέλι, με ημερήσια κέρδη της τάξεως του 1,7%.

Σύμφωνα με το US Department of Energy, τα αποθέματα αργού για την εβδομάδα που τελείωσε στις 26 Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 2.9 εκατομμύρια βαρέλια, κοντά στις μέσες εκτιμήσεις των διεθνών αναλυτών, ενώ στα προϊόντα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν απροσδόκητα κατά 313 χιλιάδες βαρέλια (οι αναλυτές περίμεναν μείωση κατά 1.8 εκ.) και αυτά των διυλισμένων προϊόντων μειώθηκαν κατά περίπου 1 εκ. βαρέλια, με το consensus να διαμορφώνεται σε -1.4 εκ.

Τα εν λόγω στοιχεία επηρέασαν τις τιμές των συμβολαίων, με το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Απριλίου) να διαμορφώνεται στα $216.9 cents/γαλόνι, με κέρδη 2.1% και την αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline να κλείνει στα $232.12cents/γαλόνι, με ελαφρώς μικρότερα κέρδη, της τάξεως του 2%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η εικόνα ήταν επίσης θετική, καθώς τόσο ο χρυσός, όσο και το ασήμι παρασύρθηκαν από την έντονη άνοδο του ευρώ και από το θετικό κλίμα στο πετρελαϊκό complex.

Ειδικότερα, η τιμή του κίτρινου μετάλλου (παράδοσης Ιουνίου’10) έκλεισε στα $1114.50 ανά ουγκιά, με κέρδη 0.8%, ενώ το ασήμι (συμβόλαιο Μαίου’10) έκλεισε την συνεδρίαση με κέρδη 1.2%, στα $17.526 ανά ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v