Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 3,9% για το πετρέλαιο στα $82,8

Σημαντικές πιέσεις δέχτηκαν οι αγορές εμπορευμάτων καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα μέταλλα υποχρεώθηκαν σε άτακτη υποχώρηση, υπό το βάρος της νευρικότητας σε χρηματιστήρια και αγορές ομολόγων.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Σημαντικές πιέσεις δέχτηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα μέταλλα υποχρεώθηκαν σε άτακτη υποχώρηση, υπό το βάρος της νευρικότητας σε χρηματιστήρια και αγορές ομολόγων.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Ιουνίου) έκλεισε στα 82,8$/βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 3,9%, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης για την ίδια λήξη βρέθηκε 3,6% χαμηλότερα στα 226,10cents/γαλόνι.
 
Η βενζίνη τέλος (Συμβόλαιο Ιουνίου) έκλεισε στα 232,40cents/γαλόνι με σημαντικές απώλειες 4,5%.

Την ίδια ώρα σημειώνεται ότι μόνο ο χρυσός προσπάθησε να κρατήσει τα προσχήματα, φτάνοντας μάλιστα και υψηλότερα των 1190$/ουγκιά όπου εκδηλώθηκαν ωστόσο ρευστοποιήσεις αναγκάζοντας το πολύτιμο μέταλλο να κινηθεί αισθητά χαμηλότερα.

Το ασήμι εξ’ αρχής περισσότερο διστακτικό, υποχώρησε κατά 5% στα 17,90$/ουγκιά, την στιγμή που ο χαλκός (συμβόλαιο Ιουλίου) στα 317,50/λίβρα υποχώρησε κατά 3,6%.

Σημειώνεται ότι το ευρώ κινήθηκε προς νέα χαμηλά έναντι του δολαρίου φτάνοντας μέχρι και το 1,30 έναντι του δολαρίου.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v