Οι τρομοφόβοι... βοηθούν το ευρώ

Το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ και του ελβετικού φράγκου, καθώς η απειλή νέας τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ ωθεί τους επενδυτές σε αναζήτηση ”καταφυγίων”.

Το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ για πρώτη φορά σε μια εβδομάδα, αλλά και 1% έναντι του ελβετικού φράγκου, καθώς η απειλή νέας τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ ωθεί τους επενδυτές σε αναζήτηση ”καταφυγίων”.

Η αναβάθμιση του επιπέδου επιφυλακής στις ΗΠΑ εξαιτίας των φόβων για επιθέσεις σε οικονομικά ”σύμβολα” της χώρας, όπως το αμερικανικό χρηματιστήριο και ο οίκος Citigroup, επέτεινε το αρνητικό κλίμα που είχαν ήδη δημιουργήσει για το δολάριο τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία της Παρασκευής.

Το ”πράσινο νόμισμα” κινείται χαμηλότερα έναντι του ευρώ, της στερλίνας και του γεν, υποχωρώντας από τα υψηλά πολλών εβδομάδων που είχαν επιτευχθεί στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Έναντι του ελβετικού φράκου, το δολάριο κινείται στα 1,2690 φράγκα, με πτώση 1% από το κλείσιμο της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη.

Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,2078 δολάρια, ενώ με το γεν στα 110,76 γεν ανά δολάριο έναντι 111,35 γεν στο προηγούμενο κλείσιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v