Ανακάμπτουν ευρώ και γεν έναντι δολαρίου

Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι ισοτιμίες ευρώ και γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με το δολάριο να δέχεται πιέσεις λόγω επιδείνωσης του χρηματιστηριακού κλίματος στις ΗΠΑ και ανησυχιών για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι ισοτιμίες ευρώ και γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος στη διατραπεζική αγορά συναλλάγματος, με το δολάριο να δέχεται πιέσεις λόγω της επιδείνωσης του χρηματιστηριακού κλίματος στις ΗΠΑ και ανησυχιών για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Συγκεκριμένα, η συρρίκνωση της ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος οφείλεται, σύμφωνα με αναλυτές, στους νέους φόβους για τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, εν όψει της έναρξης του Συνεδρίου των Δημοκρατικών, αλλά και στην έντονα ανοδική τροχιά που διέγραψε το νόμισμα κατά την προηγούμενη εβδομάδα, στον απόηχο των ευοίωνων δηλώσεων του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, Alan Greenspan, για την αμερικανική οικονομία.

Η ιαπωνική ισοτιμία ενισχύεται σημαντικά, καθώς οι αναλυτές, όπως ο Niels Christensen της Societe Generale, δηλώνουν πως η μείωση της ισοτιμίας του γεν κατά 1,8% τον τελευταίο μήνα δεν αντανακλά τη δυναμική της ανάπτυξης της ιαπωνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Christensen, οι Ιάπωνες εξαγωγείς ξεκίνησαν αγορές του ιαπωνικού νομίσματος στα επίπεδα των 110 γεν στο δολάριο. Σύμφωνα με το Bloomberg, τα επίπεδα αυτά πυροδοτούν αυτόματες αγορές γεν και πωλήσεις δολαρίου.

Συγκεκριμένα, το γεν διαμορφώνεται στα 109,61 γεν έναντι του δολαρίου και στα 133,58 γεν έναντι του ευρώ. Το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται έναντι του δολαρίου, στα 1,2160 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v