Ανάκαμψη του δολαρίου λόγω Greenspan

Εντείνεται η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, καθώς οι ευοίωνες δηλώσεις του Alan Greenspan για την αμερικανική οικονομία δίνουν το έναυσμα για τοποθετήσεις στο αμερικανικό νόμισμα.

Επεκτείνεται η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος καθώς και έναντι των βασικών νομισματων της διατραπεζικής αγοράς συναλλάγματος, καθώς οι ευοίωνες δηλώσεις του Alan Greenspan για την αμερικανική οικονομία δίνουν το έναυσμα για τοποθετήσεις στο αμερικανικό νόμισμα.

Εχθές το βράδυ, ο Πρόεδρος της Federal Reserve κατέθεσε την έκθεσή του για την αμερικανική οικονομία, ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας, όπου και επανέλαβε τη θέση του, αναφορικά με ”μετριασμένη” σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Τόνισε δε, πως η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται επαρκώς, ώστε να δικαιολογούνται περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.

”Φαίνεται πως το δολάριο θα ανακάμψει τώρα” τόνισε ο Ιan Stannard, αναλυτής της BNP Paribas στο Λονδίνο. ”Ο Greenspan έδωσε μια αισιόδοξη εκτίμηση για την αμερικανική οικονομία και αυτό οδήγησε τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σε υψηλότερα επίπεδα”. Πριν την κατάθεση του Greenspan, το δολάριο είχε απολέσει 2% της αξίας του έναντι του ευρώ μέσα στο μήνα.

Το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 1,2298 δολάρια έναντι του ευρώ έχοντας σημειώσει κέρδη δυο ημερών, άνω του 1%.

Η ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος διαμορφώνεται στα 134,23 γεν έναντι του ευρώ, σημειώνοντας οριακές απώλειες έναντι των χθεσινών επιπέδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v