Εβδομαδιαία ενίσχυση δολαρίου 2,3%

Σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ στη διατραπεζική αγορά, με το αμερικανικό νόμισμα να ενισχύεται κατά 2,3% σε εβδομαδιαία βάση, αποτυπώνοντας την ώθηση από τις πρόσφατες δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ.

Σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα κινείται η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του ευρώ στη διατραπεζική αγορά συναλλάγματος, με το αμερικανικό νόμισμα να ενισχύεται κατά 2,3% σε εβδομαδιαία βάση, αποτυπώνοντας την ώθηση από τις πρόσφατες δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν οι παρατηρητές της αγοράς συναλλάγματος, οι δηλώσεις του Προέδρου της Federal Reserve, Alan Greenspan για την αμερικανική οικονομία έδρασαν καταλυτικά στην αγορά, αλλάζοντας τον προσανατολισμό των επενδυτών.

”Στην αρχή της εβδομάδας φαινόταν πως το μόνο που χρειαζόταν, ήταν ένα σπίρτο για να πυροδοτηθούν μαζικές πωλήσεις στο αμερικανικό νόμισμα”, εξηγεί ο Paul Robson, αναλυτής ισοτιμιών της Royal Bank of Scotland στο Λονδίνο. ”Ο Greenspan εμφανίστηκε αισιόδοξος για την οικονομία και οι επενδυτές έκτοτε, καλύπτουν τα ανοίγματά τους”.

Έναντι του ευρώ, το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 1,2161 δολ. έναντι χθεσινής ισοτιμίας 1,2256 δολ. εμφανίζοντας κέρδη της τάξεως του 0,78%. Σε εβδομαδιαία βάση, η ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος ανέρχεται σε 2,3%. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο διαμορφώνεται στα 110,04 γεν έναντι χθεσινής ισοτιμίας 109,78 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v