Ο ιάπωνας κεντρικός τραπεζίτης ”ανεβάζει” το γεν

Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται έναντι του δολαρίου, μετά από δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας για διεύρυνση της ανάκαμψης της Ιαπωνίας. Το αμερικανικό νόμισμα διατηρεί τα κέρδη του έναντι του ευρώ.

Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται έναντι του δολαρίου στη διατραπεζική αγορά συναλλάγματος, μετά από δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας για διεύρυνση της ανάκαμψης της Ιαπωνίας. Το αμερικανικό νόμισμα διατηρεί τα κέρδη του έναντι του ευρώ.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας Toshihiko Fukui, δήλωσε πως η οικονομία της χώρας θα σημειώσει περαιτέρω ανάπτυξη, καθώς η ανάκαμψη που ξεκίνησε από τις εξαγωγές και τις κεφαλαιακές επενδύσεις, επεκτείνεται στους καταναλωτές.

Η ομιλία του Fukui πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων για την ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας, σε 3,5% εφέτος, ο ταχύτερος ρυθμός της τελευταίας οκταετίας, με αποτέλεσμα την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος των τελευταίων ημερών.

Η ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος διαμορφώνεται στα 109,44 γεν έναντι του δολαρίου, έναντι χθεσινών επιπέδων 109,80 γεν, ενώ ενισχύεται οριακά και έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, στα 134,50 γεν.

Το δολάριο δείχνει να διατηρεί τα κέρδη των δυο τελευταίων ημερών έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, μετά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του Προέδρου της Fed, Alan Greenspan για την αμερικανική οικονομία. Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,2267 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v