Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 10 μηνών το δολάριο, ασθμαίνει το ευρώ

Το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρεί 0,12%, στο 1.0559, ενώ κινείται σταθεροποιητικά έναντι του ιαπωνικού γεν και της βρετανικής στερλίνας. Εντείνονται οι φόβοι για ύφεση στην ευρωζώνη και η αισιοδοξία για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ξεθωριάζει.

Σε υψηλό 10 μηνών το δολάριο, ασθμαίνει το ευρώ

Κοντά σε υψηλό 10 μηνών βρίσκεται ο δείκτης του δολαρίου που μετράει την ισοτιμία έναντι ενός καλαθιού διεθνών νομισμάτων καθώς ενισχύονται προσδοκίες και στοιχήματα ότι το πραγματικό πλεονέκτημα στις αποδόσεις του αμερικανικού νομίσματος θα διευρυνθεί καθώς η Federal Reserve διατηρεί την περιοριστική πολιτική διατηρώντας ψηλά τα επιτόκια.

Τα περισσότερα hedge fund βλέπουν πτώση του ευρώ και γενικά ανεβάζουν το δολάριο, δηλώνουν αναλυτές. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η αισιοδοξία για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έχει ξεθωριάσει.

Η οικονομία της ευρωζώνης μόλις που αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο και ο ρυθμός των εταιρικών χρεοκοπιών υπερδιπλασιάστηκε, ενώ η τελευταία ανάγνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας έδειξε ότι η συρρίκνωση εντείνεται.

Το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρεί 0,12%, στο 1.0559, κοντά στο χαμηλό 6μηνου, ενώ κινείται σταθεροποιητικά έναντι του ιαπωνικού γεν και της βρετανικής στερλίνας.

Σε σχέση με το δολάριο η στερλίνα υποχώρησε στο νέο χαμηλό εξαμήνου των 1,2145 δολ. και βρίσκεται κοντά στη χειρότερη τριμηνιαία πτώση άνω του 4%, το τελευταίο έτος.

Πριν από λίγο καιρό, η αγορά στοιχημάτιζε ότι οι ΗΠΑ θα κατέληγαν σε ύφεση, ενώ η Ευρώπη θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτήν. Τώρα είναι το αντίστροφο, ενισχύοντας το δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v