Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποδυναμώνεται η στερλίνα μετά τον πληθωρισμό

Υποχώρησε έως και 0,5% έναντι του δολαρίου, στο χαμηλότερο επίπεδό της από τον Μάιο, καθώς οι traders στοιχηματίζουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αυξήσεων επιτοκίων.

Αποδυναμώνεται η στερλίνα μετά τον πληθωρισμό

Αποδυναμώνεται η στερλίνα μετά την απροσδόκητη επιβράδυνση του βρετανικού πληθωρισμού, η οποία μειώνει την πίεση για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Την ίδια ώρα, οι επενδυτές προετοιμάζονται για τη σημερινή απόφαση νομισματικής πολιτικής από την Federal Reserve.

Η στερλίνα υποχώρησε έως και 0,5% έναντι του δολαρίου, στο χαμηλότερο επίπεδό της από τον Μάιο, καθώς οι traders στοιχηματίζουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αυξήσεων επιτοκίων. Αυτή την ώρα, με πτώση 0,25%, βρίσκεται στο 1,235 δολάριο. Το ευρώ κινείται ανοδικά κατά 0,1%, στο $1,068.

«Η αιφνιδιαστική πτώση του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο προκάλεσε selloff στη στερλίνα, καθώς τα σημερινά δεδομένα ενισχύουν την προσδοκία ότι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας θα μπορούσε να είναι και η τελευταία της», δήλωσε η Ipek Ozkardeskaya, ανώτερη αναλύτρια της Swissquote Bank.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v