Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατάει δυνάμεις το ευρώ

Στο επίκεντρο τα σχόλια αξιωματούχων για τα επιτόκια. Το νόμισμα διατηρείται στο 1,069 δολάριο, έχοντας σημειώσει άνοδο 0,3% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Κρατάει δυνάμεις το ευρώ

Κρατάει τις δυνάμεις του το ευρώ, μετά τα επιθετικά σχόλια από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ το γεν υποχώρησε κοντά σε χαμηλό 10 μηνών εν όψει της απόφασης για το βασικό επιτόκιο από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Οι συναλλαγματικές κινήσεις είναι υποτονικές, καθώς οι αγορές παραμένουν σε επιφυλακή ενόψει των συσκέψεων των κεντρικών τραπεζών αυτής της εβδομάδας, με την Federal Reserve να βρίσκεται στο επίκεντρο και την BOJ (Τράπεζα της Ιαπωνίας) να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας στην Ασία.

Το ευρώ διατηρείται στο 1,069 δολάριο, έχοντας σημειώσει άνοδο 0,3% στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς αξιωματούχοι της ΕΚΤ πρότειναν περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων - σχόλια που ενίσχυσαν τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια στο 4% για όσο διάστημα χρειαστεί για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, δηλώνοντας ότι δεν είναι υπέρ μελλοντικών αυξήσεων σε αυτό το στάδιο.

Η στερλίνα παραμένει στο $1,238, ενώ ο δείκτης δολαρίου, σε σύγκριση με έξι σημαντικά νομίσματα, οριακά αρνητικά, στα 105,02.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v