Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δρόμο για όγδοη εβδομάδα πτώσης παίρνει το ευρώ

Εχει χάσει περισσότερο από 5% από τα μέσα Ιουλίου και διαπραγματεύεται στο 1,07 δολάριο.

Δρόμο για όγδοη εβδομάδα πτώσης παίρνει το ευρώ

Το ευρώ βρίσκεται σε τροχιά για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές ανταποκρίνονται σε ένα διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ της αδύναμης οικονομίας στην ευρωζώνη και της πιο ισχυρής ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

Το νόμισμα έχει χάσει περισσότερο από 5% από τα μέσα Ιουλίου και διαπραγματεύεται στο 1,07 δολάριο - σήμερα υποχωρεί 0,15%, στο $1,071.. Η σταθερή πτώση αντανακλά τις εντεινόμενες αμφιβολίες για το εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα εν μέσω ευρέως διαδεδομένων ενδείξεων ότι η οικονομία της ευρωζώνης οδεύει προς ύφεση.

Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία - η παραδοσιακή μηχανή ανάπτυξης της ευρωζώνης - μειώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Πέμπτης. Εν τω μεταξύ, οι αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα, σε ένα ακόμη σημάδι ανθεκτικότητας της αγοράς εργασίας. Αυτό είναι πιθανό να ενθαρρύνει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενισχύοντας την ελκυστικότητα του δολαρίου.

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v