Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταμάτησε το σερί κερδών έξι διαδοχικών εβδομάδων για το δολάριο

Η πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυτή την εβδομάδα, μετά από ήπια οικονομικά στοιχεία, οδήγησαν το πράσινο νόμισμα σε χαμηλό μίας εβδομάδας έναντι του γεν. Ωστόσο, διατήρησε τα κέρδη έναντι του ευρώ και της στερλίνας.

Σταμάτησε το σερί κερδών έξι διαδοχικών εβδομάδων για το δολάριο

Το δολάριο σπάει ένα σερί κερδών έξι διαδοχικών εβδομάδων έναντι άλλων σημαντικών νομισμάτων καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τις διαθέσεις της Fed για τα επιτόκια.

Η πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυτή την εβδομάδα, μετά από ήπια οικονομικά στοιχεία, οδήγησαν το δολάριο σε χαμηλό μίας εβδομάδας έναντι του γεν.

Ωστόσο, το δολάριο διατήρησε τα κέρδη έναντι του ευρώ και της στερλίνας, καθώς υπάρχει ασάφεια για τις αποφάσεις σχετικά με τα επιτόκια από τις κεντρικές τράπεζες, εξετάζοντας τη δυναμική των οικονομιών και την πορεία του πληθωρισμού.

Το γουάν ενισχύθηκε αφού η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε τις απαιτήσεις συναλλαγματικών αποθεματικών για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, σε μια ακόμα κίνηση τόνωσης.

Ο δείκτης του δολαρίου -που μετρά τις συναλλαγματικές ισοτιμίες έναντι ενός καλαθιού άλλων έξι βασικών νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων του ευρώ, της στερλίνας και του γιεν, υποχώρησε 0,02% στο 103,60, φέρνοντας την πτώση αυτή την εβδομάδα στο 0,53%.

Τον Αύγουστο το δολάριο σημείωσε την ισχυρότερη μηνιαία επίδοσή του σε τρεις μήνες, με κέρδη 1,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v