Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από υψηλό 12 εβδομάδων υποχωρεί το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το αμερικανικό νόμισμα έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί οριακά στις 104,15 μονάδες, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου την Παρασκευή.

Από υψηλό 12 εβδομάδων υποχωρεί το δολάριο

Aπό υψηλό 12 εβδομάδων υποχωρεί το δολάριο, αφότου ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων. Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχύεται καθώς το Πεκίνο μείωσε στο μισό το τέλος χαρτοσήμου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το αμερικανικό νόμισμα έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί οριακά στις 104,15 μονάδες, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου την Παρασκευή. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο πάνω από 2% τον Αύγουστο και αναμένεται να βάλει τέλος σε ένα αρνητικό σερί δύο μηνών. Το ευρώ ενισχύεται 0,07%, με την ισοτιμία στο 1,080 δολάριο, ενώ η στερλίνα υποχωρεί οριακά, στο $1,257.

Σε μια πολυαναμενόμενη ομιλία στο ετήσιο Συμπόσιο Οικονομικής Πολιτικής του Jackson Hole, ο Πάουελ υποσχέθηκε την Παρασκευή να κινηθεί με προσοχή στις προσεχείς συνεδριάσεις, καθώς σημείωσε τόσο την πρόοδο στη μείωση των πιέσεων στις τιμές όσο και στη μείωση των κινδύνων από την εκπληκτική ισχύ της αμερικανικής οικονομίας.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v